Ook in de herfst je afval wegbrengen
Waarom je afval wegbrengen naar een afvalbrengpunt, we vertellen je er meer over.
Efficiënt Afval Wegbrengen in Vriezenveen en Omgeving: Alles wat je moet weten over het Afvalbrengpunt
De herfst is weer begonnen, al moeten we zeggen dat de weersomstandigheden vandaag nog prima zijn. Toch is dit voor veel mensen weer een startschot om de tuin winterklaar te maken en wellicht de schuur op te ruimen zodat het tuinmeubilair naar binnen kan. Mocht dit ook voor jou het geval zijn dan kan het maar zo dat je ook toe bent aan een ritje naar de stort. Gelukkig is voor veel mensen de stort dichtbij en kan het leuker dan je van de stort gewend bent. T2R streeft er naar (zelfs tijdens de bouw) er voor te zorgen dat mensen gemakkelijk het afval kunnen storten tegen betaalbare prijzen en met vriendelijk personeel. Kom eens langs, zo ver is het niet.
Wat is een Afvalbrengpunt?
Het afvalbrengpunt, ook wel milieustraat genoemd, is dé plek waar inwoners hun afval gescheiden kunnen inleveren. Dit is niet zomaar een plek voor restafval, maar juist voor specifieke afvalstromen zoals grofvuil, tuinafval, hout, metalen, en bijvoorbeeld Puin. Voor Vriezenveen en omliggende dorpen zoals Almelo, De Pollen, en Westerhaar-Vriezenveensewijk is dit een belangrijk punt om afval duurzaam te verwerken.
Waar bevindt zich het afvalbrengpunt van Vriezenveen?
Het afvalbrengpunt in Vriezenveen ligt centraal gelegen en is daardoor gemakkelijk bereikbaar voor de inwoners van de omliggende dorpen. Het bevindt zich aan de Zonnekracht 24, binnen 2 minuten van de N36 (weg van Almelo naar Hardenberg). Dit maakt het ook ideaal voor mensen uit plaatsen als Hardenberg en Enschede, die hier hun afval snel en efficiënt kunnen inleveren ook in overleg na sluitingstijd.
Openingstijden en Praktische Informatie
Het is belangrijk om te weten wanneer je afval kunt brengen. De openingstijden van het afvalbrengpunt voor particulieren in Vriezenveen zijn als volgt:
- Maandag tot vrijdag: 08:00 - 17:00 uur
- Zaterdag: 09:00 - 14:00 uur
- Zondag: Gesloten
Wil jij graag weten wat de mogelijkheden zijn om te storten buiten openingstijden? Neem contact met ons op en we vertellen je meer
Kom in contact door hier te klikken
Op feestdagen kan er een aangepaste dienstregeling gelden, dus het is altijd slim om dit van tevoren te controleren.
Welke soorten afval kun je inleveren?
Bij het afvalbrengpunt in Vriezenveen kun je veel verschillende soorten afval kwijt. Een greep uit de soorten afval die je kunt brengen:
- Grofvuil: Meubels, vloerbedekking, en andere grote objecten die niet in de container passen.
- Tuinafval: Snoeihout, bladeren, en gras.
- Bouw- en sloopafval: Puin, bakstenen, tegels, en beton.
- Puin storten: Grofpuin, gemengd puin, beton puin.
- Elektronica: Oude televisies, computers, en huishoudelijke apparaten.
- Grof huishoudelijk vuil: Stoelen, tafels, banken (op/ uitruim afval).
Wil je alles weten over de afvalsoorten die je kan storten? Kijk eens op onze afvalbrengpunt pagina: t2r.nl/afvalbrengpunt
Omliggende Plaatsen
Het afvalbrengpunt is niet alleen bedoeld voor inwoners van Vriezenveen, maar ook voor de omliggende dorpen en steden zoals:
- Almelo: Mocht jij een adres vinden in Almelo waarbij Google aangeeft dat het langer dan 15 minuten rijden is, dan krijg je van ons een gevulde koek.
- Geesteren: Snel van je afval af in Geesteren? Ongeveer 8 minuten verwijderd van de afvalcentrale van T2R in Vriezenveen.
- Westerhaar-Vriezenveensewijk: Waar naast huishoudelijk afval, ook veel bouwafval afgevoerd wordt door de renovaties die in de buurt plaatsvinden.
- Hengelo: Het is namelijk ongeveer 25 minuten rijden, dus ideaal op de route voor veel bedrijven.
- Wierden: Via de N36 ben je gemiddeld binnen 10 minuten bij ons op de weegbrug.
Inwoners van deze plaatsen kunnen met hun afval makkelijk naar het punt in Vriezenveen rijden, dankzij de goede bereikbaarheid, daarnaast zijn de prijzen voor het storten van afval bij T2R gemiddeld veel goedkoper en is het minder druk dan bij veel inname punten van gemeentes.
Waarom afval scheiden belangrijk is
Het scheiden van afval draagt bij aan een duurzamere leefomgeving. Veel van het afval kan worden gerecycled of hergebruikt, waardoor minder grondstoffen nodig zijn en er minder CO2-uitstoot plaatsvindt. Door afval gescheiden in te leveren, zorg je ervoor dat dit proces goed verloopt en draag je bij aan een schoner milieu.